Παραλίες της Ρόδου

από την Νίκη Κεφαλά
Παραλίες
 - Ρόδος
Φωτογραφία: Δημήτρης Ασιθιανάκης

Πεντακάθαρα νερά ιδανικά για κολύμπι και θαλάσσια σπορ, ήσυχες παραλίες για ρομαντικές βόλτες με θέα το ηλιοβασίλεμα και βέβαια διασκέδαση. Η Ρόδος έχει το προνόμιο των πολλών και οργανωμένων παραλιών. Οι πιο πολυσύχναστες και δημοφιλείς παραλίες της Ρόδου είναι συγκεντρωμένες στην ανατολική ακτή του νησιού, ενώ οι πιο ήσυχες βρίσκονται στα νότια.

Η πιο γνωστή παραλία του νησιού θεωρείται εκείνη στην Πόλη της Ρόδου, η οποία είναι και από τις πιο δημοφιλείς στο νησί. Νούμερο δύο στη λίστα είναι η Ιαλυσός. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με πολλά ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και μιας ξεχωριστής ομορφιάς παιδική χαρά στο κέντρο της, ενώ είναι και ο παράδεισος του windsurfing, όπως άλλωστε και η Ιξιά. Το Φαληράκι βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από την πόλη, όπου λειτουργεί ένα θαλάσσιο πάρκο και στο νότιο άκρο του οποίου υπάρχει μια παραλία γυμνιστών.

View of beach side in Rodos isle in Greece
'View of beach side in Rodos isle in Greece' - thelefty / Shutterstock

Επισκεφθείτε και την Καλλιθέα, μια πολύ κοσμοπολίτικη παραλία με βράχια. Μην ξεχνάτε την παραλία του Άντονι Κουίν αλλά και την Αφάντου με τα κρυστάλλινα καθαρά νερά. Τα Κολύμπια αποτελούν την ιδανική παραλία για οικογένειες, όπως και η Τσαμπίκα. Μερικές ακόμα παραλίες είναι τα Στεγνά, κοντά στο χωριό Αρχάγγελος, που προσφέρονται για θαλάσσια σπορ, η Αγία Αγάθη, ο Κάλαθος με την απέραντη παραλία μήκους 4χλμ., το Χαράκι, η παραλία του Αγίου Παύλου, η παραλία της Λίνδου σε απόσταση 50 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, οι Πεύκοι, μια μικρή παραλία με πεύκα, το Κιστάρι, αλλά και η παραλία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται σε μια ήσυχη και δυσπρόσιτη περιοχή. Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε το Γεννάδι, που συνδυάζει άμμο και βότσαλο, το Πρασονήσι το οποίο αποτελείται από δύο όρμους, που συνδυάζουν την ήρεμη θάλασσα αλλά και τον αέρα για windsurfing και τη Γλυφάδα, πευκόφυτη βραχώδης παραλία, σε απόσταση 72 χλμ. από την Ρόδο. Επίσης, υπάρχει και η παραλία Κιοτάρι με την ατελείωτη αμμουδιά και το πιο κομψό κέντρο θαλάσσιων σπορ στο νησί, αλλά και η Βλύχα, παραλία που προτιμάται από τις οικογένειες με παιδιά, λόγω των ρηχών νερών.

The beautiful beach at Kalithea Springs in island of Rhodes, Greece
'The beautiful beach at Kalithea Springs in island of Rhodes, Greece' - Yiorgos GR / Shutterstock

Αν θέλετε απομόνωση, από το Γεννάδι έως στο Πρασονήσι μπορείτε να απολαύσετε τροπικές, ερημικές παραλίες με βλάστηση και κέδρους που φτάνουν μέχρι τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά.

Kiss of the two seas. (Prassonisi) Rhodes Island. Greece
'Kiss of the two seas. (Prassonisi) Rhodes Island. Greece' - nikolpetr / Shutterstock

Η επιλογή είναι δική σας!