Λίνδος - Ρόδος

από την Νίκη Κεφαλά
Λίνδος
'View from the road down to the popular town of Lindos on the Island of Rhodes Greece' - Ρόδος
'View from the road down to the popular town of Lindos on the Island of Rhodes Greece' ian woolcock / Shutterstock

Η Λίνδος συνδυάζει τη χαλάρωση με την έντονη ζωή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το ταξίδι στο παρελθόν με τη φυσική ομορφιά και τις υπέροχες παραλίες και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του νησιού. Η Ακρόπολη της Λίνδου (με την εντυπωσιακή θέα προς τη θάλασσα) έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο μνημείο, όπως και η παλιά πόλη της Ρόδου, και ως εκ τούτου δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η Ακρόπολη είναι ένας λόφος προσβάσιμος με τα πόδια ή με γαϊδουράκι.

Αρχοντικά με ιστορία

Η Λίνδος έχει το δικό της μοναδικό χαρακτήρα, με τα λευκά σπίτια να απλώνονται κάτω από την Ακρόπολη. Αλλά τη προσοχή του κάθε επισκέπτη κερδίζουν τα περίφημα αρχοντικά, με χαραγμένη μπροστά στις πόρτες τους την ημερομηνία κατασκευής τους. Μερικά από αυτά τα όμορφα σπίτια ανήκαν στους καπετάνιους του 17ου-18ου αιώνα και έχουν τώρα μετατραπεί σε πολυτελή διαμερίσματα, εστιατόρια και καφετέριες.

Greek house in Lindos town, Rhodes island
'Greek house in Lindos town, Rhodes island' - Pawel Kazmierczak / Shutterstock

Το χωριό έχει μια μοναδική πλατεία με ένα τεράστιο δέντρο στη μέση, που ποτίζεται διαρκώς από βρύση με πηγαία νερά, η κατασκευή της οποίας χρονολογείται από την εποχή των ιπποτών. Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα βραβευμένο -για την ελληνική κουζίνα του φυσικά- εστιατόριο, με πολλούς διάσημους επισκέπτες. Γευτείτε τα γεμιστά, το κατσίκι στιφάδο και το μάτσι (χειροποίητα ζυμαρικά με μπόλικο τυρί και καυτό φρέσκο βούτυρο). Κοντά στην πλατεία, θα δείτε και τα συμπαθητικά γαϊδουράκια (πάνω από 100), τα οποία υπομονετικά σηκώνουν στις πλάτες τους τους τουρίστες για να τους ανεβάσουν στην Ακρόπολη. Είναι μια μοναδική εμπειρία που πρέπει ο καθένας να ζήσει.

Στη Λίνδο, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν καλό φαγητό και φρέσκο ​​ψάρι (δημοφιλές πιάτο είναι τα τηγανιτά ψάρια με πλιγούρι), καθώς και να διασκεδάσουν στα πολλά μπαρ της περιοχής. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ωραία αναμνηστικά και χειροποίητα κεντήματα από τα καταστήματα με σουβενίρ.

Άστο καλύτερα: Η θάλασσα της Λίνδου είναι ρηχή με άμμο και κρυστάλλινα νερά, γι'αυτό είναι κατάλληλη για τα παιδιά, αλλά όχι για όσους αγαπούν τις καταδύσεις.

Για να βρείτε τις καλύτερες επιλογές για διαμονή στη Λίνδο και σε ολόκληρο τον κόσμο, φτιάξαμε την Travelmyth, την προχωρημένη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με μια τεράστια συλλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Τόσο για απλές αναζητήσεις όπως για ξενοδοχεία στον Νέο Μαρμαρά όσο και για πιο σύνθετες με κατηγορίες όπως για ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Πελοπόννησο, η Travelmyth είναι η πηγή για βρείτε όλες τις σχετικές με τα ξενοδοχεία πληροφορίες που αναζητάτε.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην περιοχή Λίνδος