Κολύμπια - Ρόδος

από την Νίκη Κεφαλά
Κολύμπια
'Scenic view of Kolimbia bay at Rhodes. Greece' - Ρόδος
'Scenic view of Kolimbia bay at Rhodes. Greece' Limpopo / Shutterstock

Τα Κολύμπια βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της Ρόδου. Η θέση τους, ακριβώς στα μισά του δρόμου από την Πόλη της Ρόδου και τη Λίνδο, προσφέρει στους κατοίκους τη δυνατότητα να μπορούν να ελίσσονται μεταξύ των δύο αυτών κοσμοπολίτικων οικισμών του νησιού. Τα Κολύμπια χτίστηκαν από τους Ιταλούς ως πρότυπο γεωργικό χωριό και ως εκ τούτου δεν ανήκουν στα παραδοσιακά χωριά της Ρόδου. Η ακτή αποτελείται από δύο κολπίσκους με όμορφες παραλίες. Πρόκειται για έναν ήσυχο και με φιλικούς κατοίκους οικισμό και είναι κυρίως τουριστική περιοχή, με λίγα πολυτελή ξενοδοχεία. Επίσης, στα βόρεια του χωριού, μπορείτε να επισκεφθείτε την Ιερά Μονή της Παραμυθιάς. Στον εσωτερικό περίβολο της υπάρχει το παρεκκλήσι του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου και στο Κοιμητήριο, το παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος, ενώ θα συναντήσετε και μοναχούς που ζουν στη Μονή.

Η βοτσαλωτή παραλία Κολύμπια βρίσκεται 24 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου, ​​σε ένα μικρό όρμο. Διαθέτει πολύ πράσινο και είναι ένα ήσυχο αλλά σύγχρονο τουριστικό θέρετρο. Eίναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά και ζευγάρια όλων των ηλικιών που προτιμούν μια ωραία παραλία, αλλά χωρίς την πολυκοσμία άλλων γνωστών παραλιών του νησιού. Αν είστε λάτρης της αλιείας, εδώ θα βρείτε το κατάλληλο μέρος για να πιάσετε μεγάλα ή μικρά νόστιμα ψάρια. Λαχταριστό φαγητό και δροσερά ποτά είναι διαθέσιμα από τα λίγα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Η είσοδος του χωριού είναι μια θεαματική διαδρομή που ονομάζεται Ευκάλυπτος, η οποία, όπως υποδηλώνει το όνομά της είναι ένας καταπράσινος δρόμος με ψηλούς ευκαλύπτους. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του οικισμού είναι ότι σχεδόν όλοι οι δρόμοι φέρουν ονόματα από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως ο δρόμος του Λονδίνου, της Στοκχόλμης, του Παρισιού, του Άμστερνταμ και πολλές άλλες. Το απόγευμα κάντε μια βόλτα στο δρόμο των ευκαλύπτων για να «μεθύσετε» από το άρωμα των επιβλητικών αυτών δέντρων που ομορφαίνουν και τις δύο πλευρές του δρόμου. Το Κέντρο Προσκόπων της Ρόδου βρίσκεται επίσης στον οικισμό αυτό.

Να θυμηθώ: Πηγαίνετε στα Κολύμπια αν ψάχνετε για ησυχία σε συνδυασμό με ένα φιλικό και πολυτελές περιβάλλον.

Άστο καλύτερα: Οι επιλογές διασκέδασης είναι περιορισμένες.

Για να βρείτε το ιδανικό ξενοδοχείο στα Κολύμπια και σε ολόκληρο τον κόσμο, φτιάξαμε την Travelmyth, την ειδική μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με την ευρύτερη επιλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Τόσο για απλές αναζητήσεις όπως για ξενοδοχεία στην Κωνσταντινουπολη όσο και για πιο σύνθετες με κατηγορίες όπως για ξενοδοχεία 5 αστέρων στο Βελιγράδι, η Travelmyth είναι η πηγή για βρείτε όλες τις σχετικές με τα ξενοδοχεία πληροφορίες που αναζητάτε.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στα Κολύμπια