Ο ιστορικός Αρχάγγελος

από την Νίκη Κεφαλά
Αρχάγγελος
'Rodes, Grécia (Rhodes, Greece) (1)' - Ρόδος
'Rodes, Grécia (Rhodes, Greece) (1)' - Attribution: J L C A

Ο Αρχάγγελος είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο παλιές κοινότητες του νησιού, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις ανασκαφές, η περιοχή κατοικείται από την πρώιμη μυκηναϊκή περίοδο. Το χωριό πήρε το όνομα του από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ο οποίος είναι επίσης και ο πολιούχος άγιος της περιοχης. Κοντά στον Αρχάγγελο θα βρείτε το σπήλαιο της Κουμέλου ενώ η κοντινότερη παραλία, -ιδανική για παιδιά- είναι τα Στεγνά, σε απόσταση δύο χλμ. από το κέντρο. Το χωριό έχει πλούσια βλάστηση και μοσχοβολά, καθώς διαθέτει πολλές πορτοκαλιές. Εκεί κοντά, βρισκεται και η παραλία Χαράκι. Η ήσυχη ατμόσφαιρα και τα καθαρά νερά για καταδύσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της παραλίας. Μπορείτε εδώ να απολαύσετε φρέσκο ​​ψάρι και να κάνετε μια επίσκεψη στο κάστρο της Φερακλού.

Τα αλογάκια του Αρχαγγέλου

Ζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια μόνο στη Ρόδο (οι χωρικοί τα χρησιμοποιούσαν στη δουλειά τους και τα αλογάκια τους έδιναν κύρος), και τώρα βρίσκονται στην λίστα με τα προστατευόμενα είδη. Σήμερα μόνο έξι αλογάκια ζουν στον Αρχάγγελο, και αποτελούν τα πιο κοντά αλογάκια του κόσμου. Αξίζει να τα επισκεφθείτε και να βγάλετε πολλές φωτογραφίες! Επίσης στον Αρχάγγελο πραγματοποιείται φεστιβάλ με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Μια μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ είναι έτοιμα να κάνουν τη διαμονή σας στον Αρχάγγελο ακόμα πιο ευχάριστη. Δοκιμάστε κολοκύθα κόκκινη στο φούρνο, δροσίστε τον ουρανίσκο σας με σούμα (ένα είδος τσίπουρου) και για γλυκό φινάλε επιλέξτε τα κατημέρια (μικρά κουλούρια με τρύπα στη μέση με μέλι). Μέχρι και σήμερ, που η περιοχή έχει αναπτυχθεί και είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Ρόδου, οι ​​κάτοικοι κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις και τα έθιμα των προγόνων τους, χωρίς να επηρεάζονται από το σύγχρονο τρόπο ζωής. Οι κάτοικοι του Αρχάγγελου είναι επίσης διαφορετικοί από πολλές απόψεις από εκείνους που θα συναντήσετε σε άλλα μέρη της Ρόδου. Ο λόγος είναι ότι προέρχονται από την Κύπρο και έφεραν μαζί τους τα ήθη και τα έθιμα της Μεγαλονήσου, όπως την κυπριακή διάλεκτο που έχει διατηρηθεί μέσα στους αιώνες και χρησιμοποιείται μέχρι και τις μέρες μας.

Να θυμηθώ: Πηγαίνετε στο μοναστήρι της Τσαμπίκας στην κορυφή του βουνού, όπου έχουν καταγραφεί πολλά θαύματα στο παρελθόν. Αξίζει επίσης να το επισκεφθείτε για την εκπληκτική θέα και το γραφικό του εκκλησάκι.

Για να βρείτε την τέλεια διαμονή στον Αρχάγγελο και σε όλο τον κόσμο, δημιουργήσαμε την Travelmyth, την καινοτόμα μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με μια τεράστια συλλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Από αναζητήσεις απλά για ξενοδοχεία στον Αστακό μέχρι αναζητήσεις με συγκεκριμένη κατηγορία όπως για φθηνά ξενοδοχεία στο Ντίσελντορφ, η Travelmyth είναι το κατάλληλο website για να αναζητήσετε ξενοδοχεία.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην περιοχή Αρχάγγελος